main logo
381

Moldpresa cere modificarea Regulamentului privind comerțul în Chișinău

Federația Sindicatului din Comunicații Moldpresa cere modificarea Regulamentului privind comerțul în municipiul Chișinău pentru a stopa evacuarea gheretelor care comercializează presă periodică.

Moldpresa cere modificarea Regulamentului privind comerțul în ChișinăuMoldpresa cere modificarea Regulamentului privind comerțul în Chișinău

„Considerăm că în străzi sunt comercializate o mulțime de mărfuri care nu solicită o rețea specializată. Presa necesită, spre deosebire de alte genuri de activitate comercială”, a spus Rodion Stamatin, membru al federației, în cadrul unei conferințe de presă la IPN. Sindicaliștii se declară deschiși pentru discuții, transmite Știri.md

Rodion Stamatin a spus că în urma discuțiilor de marți, 22 ianuarie, cu reprezentanții administrației locale, în urma pichetării sediului Primăriei de către angajații Moldpresa, s-a luat decizia ca în următoarele zile să fie convocată o ședință cu pretorii de sector, cu reprezentanții Direcției arhitectură și Direcției generale comerț. Până atunci acțiunile preturilor vor fi suspendate. „Vrem să atragem atenția că acțiunile noastre sunt pentru a ne menține locurile de muncă. Și chiar dacă suntem în campania electorală, suntem apolitici”, a mai spus Rodion Stamatin.

În cadrul aceleiași conferințe, Svetlana Bașchir, membru al biroului executiv al federației sindicale, a spus că Moldova vrea să fie o țară europeană, dar aplică metode dictatoriale față de cetățenii săi, încălcându-le dreptul la libera exprimare. Femeia spune că în țările vecine, punctele de comercializare a presei au un loc aparte și nu a fost plasate pe aceeași linie cu alte activități. Oamenii își doresc deschidere din partea Primăriei și soluționarea problemei într-un mod democratic. „Vrem nu doar să se vorbească, iar instituțiile subordonate să ne trimită prescripții, ci să acționeze, ca oamenii să-și poată întreține familia”, a menționat Svetlana Bașchir.

Sub incidența regulamentului care interzice gheretele în centrul Chișinăului şi pe străzile principale cad şi gheretele Moldpresa. În urma evacuării chioşcurilor, peste 800 de muncitori riscă să-şi piardă locurile de muncă. Până acum, s-au închis 24 de chioşcuri amplasate în centrul Chişinăului. Dacă problema nu va fi soluționată, Federația Sindicatului din Comunicații Moldpresa va decide acțiunile următoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării