main logo
461

Moldovenii vor primi mai ușor vize pentru călătorii în China

"China se redeschide, întinzându-şi cu încredere şi entuziasm braţele către lume", a scris Yan Wenbin, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze (RPC) în Republica Moldova, într-un articol.

Moldovenii vor primi mai ușor vize pentru călătorii în ChinaFoto: infoprut.ro

Potrivit Infotag, într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Ambasadei se spune că politica Chinei în materie de vize a revenit aproape la starea de dinainte de pandemie: ţara a ridicat restricţiile de călătorie, renunţând la măsuri precum carantina centralizată la intrarea în ţară şi testarea PCR generalizată, transmite Știri.md.

"China a depăşit fără probleme vârful infecţiilor pe care l-a experimentat fiecare ţară. În acelaşi timp, economia, societatea şi producţia şi-au accelerat revenirea la normal şi, prin urmare, putem vorbi despre o revenire completă", scrie ambasadorul.

Ambasadorul scrie că, după ce China şi-a simplificat şi ajustat politica de prevenire a pandemiei, numărul cetăţenilor moldoveni care călătoresc în China a crescut.

"Ambasada Chinei în Moldova a sporit eficienţa eliberării vizelor pentru a răspunde mai bine necesităţii prietenilor moldoveni de a călători în China. (...) În acelaşi timp ne aşteptăm să apară mai mulţi turişti chinezi pe străzile Chişinăului în viitorul apropiat", se spune în articol.

Yan Wenbin şi-a exprimat încrederea că, pe măsură ce China îşi va redeschide porţile, vor exista mai multe noi oportunităţi de schimb şi cooperare între cele două ţări în diverse domenii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării