main logo
1033

Moldovenii veniți din străinătate au luat cu asalt stomatologii din țară

Moldovenii stabiliți în străinătate, fac cozi la cabinetele stomatologice de la noi.

Moldovenii veniți din străinătate au luat cu asalt stomatologii din țară

Luna august ii aduna pe toti acasa, asa ca printre vizitele la parinti, acestia isi fac timp si pentru dentist, caci nevoia e mare. Medicii spun ca acum sunt multi pacienti asa ca la vacanta nici ca se gandesc, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Moldovenii veniti in vacanta, fac tot posibilul sa treaca si pe la stomatolog, caci acolo de unde vin ei serviciile sunt cam scumpe si-i cam ustura buzunarul, atunci cind vine vorba de tratamente sau implanturi. Unii spun ca nu doar preturile ii atrag, dar si faptul ca sunt acasa. 

“Eu am incredere doar in colegii mei de la Moldova, niciodata nu m-as duce la un medic strain, preturile aici sunt la nivelul de trai al moldovenilor dupa salarii.”

“Am facut un contact cu medicii de aici, cand venim acasa tot timpul venim sa facem un control, desigur ca utilajele sunt mai bune acolo dar si aici este bine.”

Acest barbat este pensionar si crede ca zambetul conteaza la orice varsta. Lucreaza de 8 ani sofer in tarile europene. Este atras de stomatologii de la noi, dar si relatia de prietenie pe care o are cu ei.

Petru, PENSIONAR: “Multa lume vine acasa ca e mai ieftin, stim si limba, venim la medicii care ii stim. Acolo  e mai scump dar calitatea lucrului e mai buna, utilajele mai performante, la noi le aduc de acolo.”

In afara de moldoveni la clinicile stomatologice de la noi vin si straini.Nicusor Stegarescu a venit impreuna cu sotia de la Galat. Spune ca sora sa i-a recomandat medicii de la noi. 

“Aici e mai mult profesionalism, preturile sunt mult mai convinabile decat in romania, se lucreaza cu mai multa daruire de sine.”  

“Sunt foarte multumita in sensul ca este mai ieftin cu 40 la suta, in afara e asta sunt foarte draguti de la domnul care te primeste pana la ultimul.”

Medicii spun ca deja isi cunosc pacientii, carora le trateaza dantura ani la rand si se   straduie sa-i programeze pe toti pana li se termina vacanta.

Stela MOCANU, STOMATOLOG: “Tinem la pacientii nostri, la cunostintele noastre. Tinem legatura pe messenger, facceboock, ne suna ne contacteaza, sa planifcicam vacanta.”

Potrivit medicilor si italienii trec pe la cabinetele lor, dupa ce au primit recomandari de la prietenii lor moldoveni, care muncesc in Italia. In luna august numarul pacientilor este mult mai mare, iar stomatologii nici nu se gandesc la vacanta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării