main logo
953

Moldovenii din Liban cer evacuarea familiilor din cauza tensiunilor

În legătură cu situația tensionată din Liban, la Ambasada Republicii Moldova în Republica Libaneză, cu reședința la Ankara, au parvenit recent și parvin în continuare mai multe cereri din partea cetățenilor moldoveni, care locuiesc acolo, solicitând ajutor în evacuarea lor din Liban.

Moldovenii din Liban cer evacuarea familiilor din cauza tensiunilorFoto: newtv.md

În prezent, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și Ambasada Republicii Moldova depun eforturi în vederea evacuării de urgență a cetățenilor noștri, au comunicat pentru Teleradio Moldova reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Liban, cu sediul la Ankara.

În acest sens, autoritățile Republicii Moldova cooperează foarte strâns cu autoritățile ucrainene, precum și cu autoritățile din alte state, transmite Știri.md cu referire la newtv.md.

Pentru situații de urgență, cetățenii Republicii Moldova se pot adresa la telefonul de urgență al Ambasadei + 90 541 687 2104 sau la adresa de e-mail: consulat.ankara@mfa.gov.md.

Amintim că Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au început marți o operațiune terestră limitată în sudul Libanului, în cadrul conflictului cu gruparea militantă Hezbollah, susținută de Iran. Conform unei declarații oficiale publicate de IDF pe rețelele sociale, atacurile vizează „ținte și infrastructură teroristă” în zonele de frontieră cu Israelul, bazându-se pe informații precise despre locațiile Hezbollah.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării