main logo
2310

Moldovenii din Frankfurt au protestat: Ni se încalcă dreptul de a vota

Zeci de conaționali stabiliți în Germania au protestat duminică în fața Consulatului R. Moldova din Frankfurt, acolo unde la prezidențiale s-au format rânduri imense, fiind nemulțumiți că Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a majorat numărul secțiilor de vot preconizate a fi deschise în străinătate la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie.

Moldovenii din Frankfurt au protestat: Ni se încalcă dreptul de a votaColaj: știri.md

Oamenii au protestat cu pancarte și drapelul R. Moldova în mâini. „Nu ne ignorați”, „Vrem să votăm”, „Moldova – patria noastră” sunt doar unele dintre mesajele care au putut fi citite de pe foile ținute de conaționalii noștri. „Vrem mai multe secții de votare”, au scandat cetățenii moldoveni, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Noi moldovenii din Frankfurt ne-am adunat în fața consulatului ca să protestăm față de decizia CEC-ului de a nu mări numărul secțiilor de votare. Noi nu suntem indiferenți, dar profund indignați că ni se încalcă dreptul de a vota”, a declarat un bărbat.

Conaționalii au cerut CEC-ului să-și revizuiască decizia, iar autorităților să-i pedepsească pe cei care le încalcă dreptul de a vota. „Să nu creadă că prin așa metodă pot să ne intimideze”, a spus un alt cetățean.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării