main logo
3286

Moldovenii din diasporă sunt invitați la un eveniment grandios organizat la Londra

Un eveniment grandios „Moldova Fest - Sport și Tradiție” va fi organizat la data de 16 iunie în Marea Britanie. Scopul organizatorilor este de a consolida diaspora, dar și de a face un act de caritate pentru o persoană din Republica Moldova.

Moldovenii din diasporă, invitați la un eveniment organizat la LondraImagine simbol

Evenimentul va avea loc la Londra, Powerleague Romford, la data de 16 iunie, în intervalul 10:00 - 21:00, iar intrarea este gratuită pentru toți doritorii, transmite Știri.md, cu referire la realitatea.md.

Pentru cei prezenți în cadrul evenimentului vor fi organizate diverse activități sportive, printre care: fotbal adulți - Turneu internațional cu diaspore de moldoveni din Europa, turneu fotbal copii, turneu volei, trântă, skanderbeg, șah.

De asemenea, aceștia se vor delecta cu mâncare tradițională, sarmale, friptură cu mămăligă, plăcinte, grătare, pizza, deserturi, macaroons, dar și vor avea parte de o muzică calitativă. 

Și pentru cei mici vor fi organizate mai multe activități: grupuri de dansuri traditionale si moderne cu copii, Kids Zone, Bouncy Castle, Mascote, pictura pe față, darț cu baloane, modelare baloane, baby party & Soft Play (copii sub cinci ani), concursuri cu premii pentru copiii de peste cinci ani, art Craft Zone, premii și cadouri pentru toți copiii prezenți.

Potrivit unuia dintre organizatorii evenimentului, Sergiu Stavița, acesta va fi cel mai mare proiect din Marea Britanie. Acesta susține că este vorba despre un festival al sportului, al diasporei, un campionat de fotbal, la care vor participa echipe din diasporă din Londra. 

„Echipe din Olanda, Portugalia, Germania, Italia, din Franța așteaptăm răspunsuri. Discutăm cu băieții din SUA, ca să fie prezenți și ei. Avem un teren de fotbal, avem terenuri pentru copii. Totodată, ne propunem sporturi ca volei în trei echipe, va fi campionat de fotbal între patru academii de copii. (...) Vă așteptăm într-un număr mare, să consolidăm diaspora, să facem și un act de caritate pentru cineva din Republica Moldova”, declară Sergiu Stavița.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării