9 septembrie, 10:46
462
0
Moldovenii descoperă țara în pandemie: 3 tipuri de trasee turistice
9 septembrie, 10:46
462
0

„Industria turismului din Moldova se confruntă cu o perioadă deloc ușoară, fiind una din ramurile cele mai afectate de criza pandemică de COVID-19''.

O declarație în acest sens a fost făcută de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, în cadrul uni întrevederi cu președintele ANTRIM, Cristina Frolov, transmite Știri.md.

În perioada pandemiei de coronavirus majoritatea moldovenilor au decis anul acesta să călătorească prin R. Moldova, iar în acest sens ANTRIM a elaborat 3 tipuri de trasee turistice: drumeții, kayaking și ciclism, care au fost dezvoltate de operatorii de turism, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova.

În rezultat, 3 mici antreprenori din industria turismului au dezvoltat rute noi de aventură pentru explorarea destinațiilor turistice.

„În prezent, se elaborează patru trasee noi, întrucât ANTRIM este unul din partenerii principali ai Programului „Sipoteni – Capitala Tineretului 2020-2021” și urmează să contribuie în perioada imediat următoare la dezvoltarea potențialului turistic al satului Sipoteni și a regiunilor din preajmă, prin implicarea tinerilor pe parcursul următoarelor 6 luni în procesul de creare a traseelor turistice”, a precizat președintele ANTRIM.

„Mă bucur să constat că cetățenii noștri sunt interesați să redescopere și să exploreze locurile turistice din țara noastră, prin aceasta contribuind direct la susținerea turismului intern”, a spus Sergiu Railean.

De asemenea, în cadrul discuției au fost enunțate unele propuneri și solicitări venite din partea mediului de afaceri pentru atenuarea consecințelor negative asupra industriei turismului în contextul pandemiei.

Propunerile au vizat urgentarea aprobării Programului de dezvoltare a turismului „Turism 2025”, implementarea prevederilor cadrului normativ privind pachetele de servicii excursioniste, urmare aprobării Legii nr. 91/2020 care prevede utilizarea contractului turistic şi a voucherului turistic, reducerea până la 10% a TVA pe întreg lanțul valoric al serviciilor prestate de HORECA.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter