main logo
3032

Moldovenii cu cetăţenie română ar putea primi alocaţii duble pentru copii

Moldovenii cu cetăţenie română ar putea primi alocaţii duble pentru copii. Potrivit agenţiei de stat, Agerpres, comisia pentru Muncă din Camera Deputaţilor a adoptat ieri un amendament, care prevede ca indemnizaţiile să fie de 300 de lei româneşti, echivalentul a 62 de euro.

Moldovenii cu cetăţenie română ar putea lua alocaţii duble pentru copii

Acelaşi proiect prevede ca alocaţiile pentru copiii cu dizabilităţi de până la 18 ani să constituie 125 de euro, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Proiectul urmează să fie supus votului în Camera Deputaţilor a Parlamentului României. Dacă va trece, modificarea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Ultimele ajustări ale legislaţiei româneşti în ceea ce priveşte alocaţiile pentru copii au fost făcute în februarie, iar din martie au intrat în vigoare. Atunci s-a decis să fie acordaţi lunar 300 de lei româneşti, echivalentul a 62 de euro pentru copiii de până la doi, precum şi celor cu dizabilităţi de până la 18 ani. În acelaşi timp, pentru copiii cu vârste cuprinse între doi şi 18 ani, indemnizaţiile au crescut până la 150 de lei româneşti, adică 31 de euro. Această sumă a fost acordată și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional până la finalizarea acestor studii. 

În Republica Moldova, alocaţiile lunare pentru copiii nu au fost acceptate de actualul Parlament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării