main logo
3248

Moldovenii critică organizarea Eurovisionului național și piesa lui Pasha Parfeni

Etapa finală a naționalei Eurovision 2023, în urma căreia a fost ales ca Pasha Parfeni să reprezinte Republica Moldova la Liverpool, a fost criticată de moldoveni pe rețelele sociale: de la votare defectuoasă, până la critici directe a piesei „Soarele și Luna”, inclusiv a scenariului de pe scenă.

Moldovenii critică organizarea Eurovisionului și piesa lui Pasha Parfeni

Aceasta s-a desfășurat sâmbătă seara, 4 martie curent. În primul rând, mai mulți internauți moldoveni s-au plâns că nu au reușit să voteze online, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

După ce au fost anunțate rezultatele votării online, deja internauții au început să critice piesa câștigătoare.

Majoritatea au asociat piesa „Soarele și Luna” cu piesa câștigătoare a Ucrainei de anul trecut – „Stefania”. Așa s-a aflat că scenariul prezentat în scenă a fost gândit de echipa ucraineană care a lucrat cu Kalush Orchestra.

Doar că nu toți moldovenii l-au apreciat. O serie de critici a obținut și prezentarea pe scenă.

 

Amintim că, anul acesta, va avea loc a 67-a ediție a Eurovisionului (pe scurt ESC de la Eurovision Song Contest). Se va desfășura la Liverpool, Marea Britanie (prima semifinală pe 9 mai, a doua semifinală pe 11 mai și finala pe 13 mai). Din cauza războiului declanșat de Rusia, Marea Britanie va organiza Eurovision 2023 în numele Ucrainei, care a câștigat anul trecut concursul cu piesa „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra.

Pasha Parfeni ne va prezenta în prima semifinală. El a mai participat la Eurovision în anul 2012, la Baku, cu piesa „Lăutar”. Atunci, în marea finală a ocupat locul 11 dintr-un total de 26 de participanţi.

Republica Moldova participă la Eurovision Song Contest din anul 2005. Cel mai bun rezultat obţinut a fost locul 3, în anul 2017, de către trupa SunStroke Project, cu melodia „Hey, Mamma!”. Anul trecut țara a fost reprezentată la concurs de Formația „Zdob și Zdub” și Orchestra fraților Advahov, piesa „Trenulețul” clasându-se pe locul 7 .

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării