main logo
1055

Moldovenii care locuiesc în Turcia își vor putea converti permisul auto

Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în Turcia își vor putea converti permisul de conducere fără a susține examene teoretice și practice.

Moldovenii care locuiesc în Turcia își vor putea converti permisul autoFoto: diez.md

Un Acord în acest sens urmează a fi negociat de cele două țări, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Proiectul Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind conversiunea şi recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere va fi negociat de o delegație oficială din țara noastră, componența căreia a fost stabilită astăzi de Guvern. 

Din delegație vor face parte reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Agenției Servicii Publice.

Potrivit Acordului, titularul permisului de conducere emis de autoritatea uneia dintre părți care își stabilește reședința pe teritoriul celeilalte părți, are dreptul să-și convertească permisul fără a susține examene teoretice și practice.

Tratatul va fi încheiat pe o durată nelimitată și va intra în vigoare la 60 de zile de la data ultimei notificări în scris, prin canale diplomatice, privind îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea lui în vigoare.

În nota informativă a proiectului este precizat că propunerea de încheiere a unui tratat bilateral în domeniul conversiuni permiselor de conducere a parvenit de la partea turcă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării