main logo
380

Moldovenii blocați pe aeroportul din Londra au aterizat la Chișinău

Zeci de moldoveni care au rămas blocați aseară pe un aeroport din Londra au aterizat abia în această seară pe aeroportul din Chișinău.

Moldovenii blocați pe aeroportul din Londra au aterizat la Chișinău

Preț de 19 ore, oamenii au stat în aeroport, după ce aeronava cu care s-au pornit a făcut cale întoarsă din cauza unei defecțiuni tehnice, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

În timp ce pasagerii au revenit în țară extrem de supărați pentru că nu li s-au oferit condiții minime în timpul așteptării, reprezentanții companiei Wizz Air, care operează cursa, spun că au făcut tot ce era necesar pentru ei.

Pasagerii de pe cursa Luton-Chișinău, care și-au petrecut întreaga noaptea în aeroport au ajuns în Chișinău abia în această seară, în jurul orei 20. Oamenii povestesc că au dormit pe unde au apucat și au primit doar niște tickete de mâncare.

„A fost foarte urât, ne dădeau mâncare, câte un ticket de 3 pounds. Am stat în aeroport, nu la hotel. Ne-au ținut câteva ore în rând la ticketele respective. Sunt foarte obosit”.

„A fost greu, nu ne-au dat hotel, nu ne-au dat de mâncare, nimic. Câte 10 lire și atât.

„Suntem obosiți, în picioare 15 ore. Nu s-au luat din partea companiei niște măsuri, să fim cazați măcar”.

Pe lângă faptul că au fost nevoiți să stea ore în șir pe aeroport, pasagerii s-au plâns că reprezentanții companiei nici nu le-au explicat din start ce s-a întâmplat.

„Nu a venit absolut nimeni. Noi i-am sunat și ne-au spus că avionul a zburat deja și că noi suntem în Chișinău. Am fost cu nervii la maxim, nu am fost informați de nimic. Au zis mai întâi că ne pornim la 1, după care la 2 și tot așa”.

În tot acest timp, rudele pasagerilor, venite de prin raioane au așteptat cu nerăbdare pe aeroportul din Chișinău. Această femeie a venit tocmai de la Căușeni și și-a așteptat soțul toatp ziua.

„Așteptăm de la 5 dimineața. Suntem epuizați, l-am sunat pe soț, nu au dormit. S-au pornit, l-au întors înapoi”.

„-Pe cine așteptați?-Fiica. Am avut emoții mari, ea trebuia la ora 5 dimineață să vina. I-am adus și fiica să o vadă”.

Pasagerii susțin că aeronava cu care s-au pornit a făcut cale întoarsă din cauza unei defecțiuni tehnice. Avionul făcuse un cerc pe pistă, după care s-ar fi oprit. Reprezentanții companiei Wizz Air au declarat printr-un comunicat că pasagerii au beneficiat de condițiile necesare în timp ce își așteptau zborul și și-au cerut scuze de la aceștia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării