main logo
1159

Moldovenii blocați în Germania au primit acceptul de a traversa granița

Cei aproape 300 de moldoveni care, sâmbătă, s-au pornit în Moldova din Franța, dar au fost opriți la frontiera cu Germania, au primit acceptul din partea Germaniei de a traversa granița.

Moldovenii blocați în Germania au primit acceptul de a traversa granița

Informația a fost confirmată de Alexandru Codreanu, șef al Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa de la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Știri.md reamintește că 3 autocare pline cu moldoveni, pornite sâmbătă de la Paris, au fost întoarse de la frontiera cu Germania.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat că cetățenilor le-ar fi propus să revină acasă prin intermediul unui zbor charter organizat de Ambasada Republicii Moldova în Franța.

La fel, compania transportatoare a menționat că una din cauzele blocării la frontieră ar fi că unii dintre pasageri ar fi încălcat regimul de ședere în UE.

Azi dimineață, premierul Ion Chicu a declarat că moldovenii blocați la vamă au devenit victimele unei companii care a vrut să se îmbogățească pe seama lor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării