main logo
365

Moldovenii au donat 300 de tone de ajutoare umanitare refugiaților ucraineni

Cetățenii moldoveni și-au exprimat din plin solidaritatea față de ucraineni, de la începutul războiului. Astfel, oamenii au donat peste 300 de tone de ajutoare umanitare care au ajuns la refugiații din Ucraina.

Moldovenii au donat 300 de tone de ajutoare umanitare refugiaților

De la începutul războiului, moldovenii și-au exprimat empatia față de suferința vecinilor, care au fugit de invazia rusă și au ajuns în Moldova, transmite Știri.md.

Prin urmare, fluxul mare de persoane și solidaritatea i-au adus pe moldoveni la centrele de caritate, care s-au orientat din prima clipă să-i ajute pe toți cei care au nevoie.

Astfel, 300 de tone de ajutoare umanitare, colectate de centrul de caritate Ajuta un Om, condus de Doina Cernavca, au ajuns la refugiații din Ucraina.

Doina Cernavca: „Primele ajutoare au venit în data de 24 februarie. Chiar în prima zi am primit primele patru pungi, seara. Noi nu am avut timp să gândim strategii, să facem planuri. Fluxul tot creștea, creștea, creștea. Oamenii veneau indiferent de oră. [...] Acest război ne-a demonstrat că oricât de mici noi ca țară am fi, cât de greu ne-ar fi nouă, dar nouă ne este foarte greu, și cât de imprevizibil ar fi viitorul nostru, noi am sărit în ajutor, noi ne-am deschis porțile, casele și inimile, și noi am dat tot ceea ce am putut să dăm celor care au avut nevoie”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării