main logo
829

Moldovenii ar putea suna în UE fără să achite servicii de roaming

Plata serviciilor de roaming între Republica Moldova și Uniunea Europeană ar putea fi anulată. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, prezent la Chișinău.

Moldovenii ar putea suna în UE fără să achite servicii de roaming

Potrivit oficialului, propunerea va fi inclusă pe agenda parteneriatului estic, care va fi prezentată la Bruxelles de ministrul Afacerilor Externe al R. Moldova, Nicu Popescu, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„O să ne reîntâlnim la Bruxeles și doresc să afirm cu certitudine că vom sprijini inițiativele enunțate de domnul ministru Popescu, care presupun eliminarea tarifelor de roaming între Republica Moldova și țările Uniunii Europene. Polonia este unul dintre inițiatorii parteneriatului estic și suntem în sprijinul țării dumneavoastră”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz.

În același timp, ministrul de Externe al Poloniei a ținut să menționeze că ar putea fi simplificată și procedura de preschimbare a permiselor de conducere în Uniunea Europeană. 

„Vom sprijini soluționarea problemei permiselor de conducere. Vom pune accent și pe unele aspecte precum securitatea cibernetică”, a adăugat Czaputowicz.

Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, s-a aflat la Chișinău joi, 12 iulie, în prima sa vizită oficială. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării