main logo
7259

Moldoveni blocați în Polonia, filmați cum dorm în toaletă. Reacția MAEIE

Zeci de cetățeni ai Republicii Moldova rămân în continuare blocați la granița Poloniei cu Ucraina, chiar dacă au fost organizate din partea MAEIE două autobuze, care au adus o parte din cetățeni acasă.

Moldoveni blocați în Polonia, filmați cum dorm în toaletă. Reacția MAEIE

Situația de la graniță este reprezentată într-o înregistrare video, postată de deputatul PAS, Radu Marian, pe pagina sa de facebook. Consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea, a precizat pentru Unimedia.info că este neînțeles cum cetățenii acolo se strâng, transmite Știri.md.

Potrivit deputatului Radu Marian, la granița Poloniei cu Ucraina au rămas blocați aproximativ 50 de cetățeni ai Republicii Moldova.

„Am primit apeluri și video-uri care confirmă faptul că la frontieră încă mai sunt 40-50 de oameni care dorm în aer liber și așteaptă să ajungă acasă! Pentru că nu se pune la dispoziție transport îndeajuns (fie el aerian sau terestru) tuturor celor care vor să ajung acasă, oamenii aleg calea disperată de a merge la frontieră, de a dormi în aer liber, în speranța că acest gest va aduce mai multe atenție situației în care se află! Dar nu trebuie să fie așa!”, a notat Radu Marian.

„Pentru acești oameni, pericolul lipsei de hrană și adăpost este mult mai mare decât pericolul infectării cu COVID-19 și Guvernul nostru trebuie să înțeleagă asta!”, a mai scris deputatul.

Contactat de Unimedia.info, consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea, a declarat că „inițial la granița Poloniei cu Ucraina erau 63 de cetățeni ai Republicii Moldova. această cifră a fost colectată de către reprezentanții Ambasadei. Au fost organizate două autobuze care au ajuns în țară. Între timp, acolo cetățenii s-au înmulțit, numărul lor a devenit mai mare și nu au încăput în acele două autocare”.

„Acum serviciul consular din Varșovia colectează datele și se pregătesc rute spre Polonia și probabil, între timp vom mai avea surprize, pentru că vor mai veni mulți. Ne ocupăm cu identificarea cetățenilor ca să-i aducem acasă. E neînțeles faptul cum dânșii acolo se strâng”, a conchis Dragancea.

„Moldovenii de pe teritoriul Poloniei continuă să vină la graniță și să ceară autocare să revină. Ministerul examinează situația și modul de intervenție mai rapidă, ca să nu să se repete situația de data trecută, când s-au raportat 63 de cetățeni, dar acolo erau mult mai mulți”, a declarat pentru Unimedia.info un reprezentant al Ministerului de Externe al Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării