main logo
12018

Moldoveanul mort în Israel, condus pe ultimul drum. Mărturiile soției

Zeci de israelieni au venit la cimitirul din orașul Beersheba, Israel, miercuri, pe 22 mai, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Serghei Semenov, bărbatul din Moldova, tată a doi copii mici, care a murit pe un șantier de construcții din Israel.

Moldoveanul mort în Israel, condus pe ultimul drum. Mărturiile soțieiFoto: Unica.md

Serghei a murit în timpul prăbușirii macaralei. Bărbatul avea patru luni de când muncea în Israel, transmite Știri.md cu referire la Unica.md.

Cel mai probabil, familia nu a avut suficienți bani pentru a-l aduce acasă, motivul regretabil pentru care bărbatul își va găsi locul de veci departe de casă. La înmormântare au venit doar mama și soția tânărului.

Majoritatea vizitatorilor, rezidenți ai orașului, nu l-au cunoscut personal pe Serghei, dar au răspuns la apelul de pe rețelele sociale, raportează esp.md, care citează vesty.co.il. Olga Semenova, văduva lui Serghei, a declarat reporterilor că, datorită ajutorului municipalității locale și Fondului de prietenie, mama și sora lui au reușit să zboare din Moldova la înmormântare.„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au venit să mă susțină azi. 

De asemenea, îmi exprim recunoștința față de biroul primăriei orașului, care a ajutat-o pe mama și sora lui Serghei să vină la el. Sper cu adevărat că aceasta este ultima tragedie din Israel, iar acest lucru nu se va întâmpla din nou. Sper că persoanele responsabile pentru această tragedie vor fi aduse în fața justiției și pedepsite. 

Așa că această afacere nu rămâne în aer. Oamenii au murit din cauza neglijenței cuiva, iar autorii trebuie să răspundă pentru asta”, a spus Olga Semenova.

În ajun, activiștii publici au făcut apel la cetățeni să participe la ceremonia de doliu și să-și ia rămas bun de la Serghei. „Pe lângă soția sa, el nu are rude în Israel. Mama și sora lui Serghei trăiesc în străinătate. Mi-e teamă că nimeni nu va veni la înmormântarea lui”, a scris unul dintre activiști.

A început să distribuie pe rețelele sociale un apel către publicul larg, astfel încât cât mai mulți oameni, chiar dacă nu l-au cunoscut personal cu Serghei, să vină la înmormântare. Datorită publicațiilor care s-au răspândit repede în rețelele sociale, ceremonia a fost aglomerată.

Serghei Semenov, de 33 de ani, a fost unul dintre cei patru muncitori care au murit la un șantier de construcții din orașul Yavne ca urmare a prăbușirii unei macarale duminică, 19 mai.

După cum s-a stabilit în cadrul anchetei, macaraua s-a prăbușit atunci când lucrătorii s-au angajat în demontarea mecanismului de ridicare. 

Contragreutățile cu grinzi grele, pe care erau trei muncitori, s-au despărțit de boom-ul transportat și au căzut pe teren. Muncitorii au murit pe loc. 

Cauza probabilă a prăbușirii macaralei este absența unui dispozitiv de fixare, care ar fi trebuit să mențină o contragreutate de mai multe tona în poziție.Poliția consideră că accidentul din este un caz grav de neglijență și de nerespectare a siguranței.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării