main logo
1178

Moldoveanul care a ajuns cu sabia și vinul în Cartea Recordurilor

Dacă în trecut sabia era folosită pentru a decapita inamicii, în prezent, aceasta are mai multe întrebuințări.

Moldoveanul care a ajuns cu sabia și vinul în Cartea RecordurilorFoto: diez.md

Danu Frumusachi, cel mai tânăr sommelier din Moldova, a învățat să o mânuiască cu dibăcie și acum deschiderea sticlelor prin intermediul tehnicii sabrage, a devenit o adevărată pasiune a tânărului, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

În prezent, Danu a reușit să înregistreze două recorduri demne de Guinness Book, iar unul a fost deja oficial recunoscut de Cartea Recordurilor.

„De astăzi oficial. Recordul a fost aprobat de Guinness World Records. Curând ajunge certificatul… care urmează să fie udat. +1 Moldovean în Cartea Recordurilor Guinness”, scrie Daniel.

Pe 23 iunie, la ora 17.20, Danu s-a impus cu două recorduri mondiale, acesta a deschis prin intermediul tehnicii sabrage 49 de sticle în 28 de secunde și 79 de sticle în 60 de secunde. 

„Recordurile precedente au fost 30 secunde – 36 sticle. Eu în 30 secunde am sabrat 49 sticle și puteam să mai sabrez, dar mi s-au terminat sticlele. Am terminat 49 sticle în 28 secunde. Al doilea record a fost înregistrat anul trecut în Letonia, Raimond Thompson, cel mai bun sommelier din Europa și Africa, el a sabrat 71 sticle în 60 secunde, eu am sabrat 79 sticle în 60 secunde”.

Danu Frumusachi este cel mai tânăr sommelier din Moldova, acesta și-a obținut diploma școlii de Sommelieri din Moldova anul trecut, când abia împlinise 18 ani. În prezent, Danu a obținut diploma de Sommelier European.

Pentru a stabili recordurile, tânărul s-a antrenat șase luni. Jumătate de an a pus accent pe forță, pentru că tehnica sabrage necesită o dibăcie specială, iar în ultima lună, Danu a pus accent pe viteză. Pentru a reuși, tânărul a apelat la sfaturile sommelierului Raimond Thompson.

Sabrage este o tehnică pentru deschiderea unei sticle de vin spumant cu o sabie. Tehnica este folosită pentru ocazii ceremoniale. 

Sommelierul alunecă sabia de-a lungul corpului sticlei pentru a rupe partea superioară a gâtului recipientului, care ulterior rămâne deschis și vinul poate fi turnat în pahare. Sommelierul nu utilizează partea ascuțită a lamei. Pluta și „gulerul” rămân împreună după ce se separă de gât.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării