main logo
1153

Moldoveancă, la Londra: Am plecat cu rădăcini, dar dorul ne macină

„Suntem probabil în condiții mai bune decât a fi în Moldova, dar dorul ne macină. Dorul de părinți care se trec și noi suntem departe”.

Moldoveancă, la Londra: Am plecat cu rădăcini, dar dorul ne macinăFoto: captură video

Sunt emoții pe care Lucia Boaghe le-a luat cu sine în Londra, unde se află de patru ani. În Moldova a lăsat o viață pusă la cale și în țara străină a luat-o de la început, de la facultate. Însă, tradițiile și valorile naționale le poartă mereu în suflet și le transpune în ceea ce face acum - Artă, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

În Marea Britanie, Lucia trăiește prin artă. S-a înscris la studii de master la o universitate de top în lume, iar tot ce poartă note de tradiții moldovenești.

„Încerc să aduc în lume ceea ce a fost conservat pe pământurile noastre de secole și milenii. Dacă cineva crede că noi cei plecați de acasă suntem dintr-o lume paralelă, se greșește amarnic. Asta pentru că noi am plecat cu tot cu rădăcini. Și încercăm să înflorim acolo unde suntem”, spune Lucia. Și tradițiile noastre par să placă străinilor.

„Noi n-am uitat de unde am plecat. Toate valorile și dorurile le purtăm cu noi. Am avut o serie de sculpturi pe care am numit-o dor și a trebuit să explic multor oameni ce înseamnă dor. Englezii nu au un cuvânt care să exprime atâta sens cât este în cuvântul dor. Noi purtăm dorul cu noi. Suntem probabil în condiții mai bune decât a fi în Moldova, dar dorul ne macină. Dorul de părinți care se trec și noi suntem departe. Dar cred că țara noastră are viitor. Noi putem”, spune moldoveanca.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării