main logo
3248

Moldoveancă, în scaun cu rotile după ce a fost împuşcată de soţul gelos

Dragoste cu riscul propriei vieți. O tânără din Republica Moldova, pe nume Viorica, a fost împușcată la Odesa, Ucraina, de către propriul soț. Agresorul este un cunoscut avocat din regiune.

Tragicul incident, care a lăsat-o pe tânără cu sechele pe viață, a avut loc în luna august 2015, iar ieri, 19 iulie, bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare, transmite Ştiri.md cu referire la CrimeMoldova.

Cei doi soți, Viorica și Robert Haliullin, s-au căsătorit în anul 2008, chiar dacă între ei era o diferență mare de vârstă. Sursele din regiune notează că la începutul relației cuplul se înțelegea de minune, iar după ce Haliullin a abandonat avocatura și s-a pensionat, a devenit extrem de gelos și posesiv.

Bărbatul i-a interzis soției să lucreze și îi controla fiecare pas. Împotriva voinței soțului, Viorica s-a angajat în calitate de manichiuristă, iar la scurt timp, după ce relația dintre ea și soț a început să degradeze, aceasta s-a mutat în propriul apartament. De teamă că soțul i-ar putea face rău, femeia a apelat la o firmă de pază, care îi supraveghea locuința.

Pentru că nu a acceptat decizia soției, care avea atunci 29 de ani, Robert Haliullin, de 64 de ani, a mers în apartamentul acesteia și a comis crima. 

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 2 august, 2015. Bărbatul a pătruns în locuință și a tras de 3 ori în Viorica dintr-o armă cu aer comprimat. 

Robert Haliullin însă nu și-a putut duce planul la bun sfârșit pentru că ar fi intervenit carabinierii.

colaj foto 1.jpg

sursa: news.pn

Odessa.online notează că Viorica a fost rănită grav în zona abdominală, a suportat numeroase intervenții chirurgicale, iar de mai bine de 3 ani este țintuită într-un scaun cu rotile.

Chiar și la ședința de judecată, victima s-a prezentat însoțită de o echipă de medici și a declarată că Robert Haliullin i-a distrus viața, scrie odessamedia.net.

colaj foto 2.jpg

sursa: odessamedia.net

Pe de altă parte, avocatul lui Haliullin consideră că bărbatul ar fi comis crima fiind într-o puternică stare de afect și că nu ar fi fost lucid atunci când a mers în apartamentul victimei.

Totuși, instanța din Ucraina l-a condamnat pe Haliullin la 10 ani de închisoare. Mai mult, acesta a fost obligat să achite 500 de mii grivne pentru tratamentul Vioricăi și aproximativ 3,7 milioane grivne drept prejudiciu moral, chiar dacă victima a cerut 10 milioane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării