main logo
410

Moldovean, prins cu acte false: Ce urma să facă cu documentul cumpărat

Un șofer moldovean este cercetat de poliția din România, după ce oamenii legii au găsit la acesta o carte de identitate falsă.

Moldovean, prins cu acte false: Ce urma să facă cu documentul cumpărat

Incidentul a avut loc la data de 9 octombrie, în jurul orei 16:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, transmite Știri.md

Pentru a intra în țară, acesta, cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 30 de ani, s-a prezentat ca pasager într-un microbuz cu destinația Germania.

În baza profilului de risc, vameșii au decis să efectueze un control mai amănunțit asupra moldoveanului.

Astfel, în urma controlului asupra mijlocului de transport şi persoanei, în portmoneul bărbatului a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având aplicată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, acesta fiind fals. 

Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 200 euro, și că urma să folosească documentul pentru a călători și a-și găsi de lucru mai uşor în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării