main logo
2028

Moldovagaz propune ANRE ieftinirea gazului pentru consumatorii casnici cu 1 leu

Gazele naturale ar putea să se ieftinească. Într-un demers depus de „Moldovagaz” la ANRE, pentru consumatorii casnici se solicită micșorarea tarifului până la 12,2 lei pentru un metru cub de gaze, ceea reprezintă o scădere de 8,9%.

Moldovagaz cere ieftinirea gazului pentru consumatorii casnici cu 1 leuImagine simbol

Potrivit proiectului de calcul transmis Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, tariful mediu ponderat pentru furnizarea gazelor naturale se propune să fie redus până la 10.095 de lei pentru o mie de metri cubi sau cu 9,3% mai puțin decât tariful în vigoare, transmite Știri.md cu referire la IPN.

La punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor de presiune înaltă se propune stabilirea tarifului de 7.915 lei pentru o mie de metri cubi, cu o reducere de 13,3%. 

La punctele de ieșire din rețelele de presiune medie tariful propus este de 8.917 lei pentru o mie de metri cubi, cu 11,5% mai puțin decât în prezent.

În cazul rețelelor de presiune joasă, la care sunt conectați consumatorii casnici și o parte a consumatorilor non-casnici, tariful propus este de 12.200 de lei pentru o mie de metri cubi, cu o scădere de 8,9%.

Ultima dată, gazele naturale s-au ieftinit pe data de 21 februarie. Atunci, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat un tarif de 13,39 lei (fără TVA) pentru un metru cub de gaze pentru consumatorii casnici. Mai devreme, tariful a fost de 18 lei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării