main logo
5299

Moldovagaz nu intenționează să ceară reducerea prețului la gaz

Moldovagaz nu intenționează să ceară reducerea tarifului la gaz pentru consumatorii casnici. Declarația îi aparține președintelui întreprinderii, Vadim Ceban.

Moldovagaz nu intenționează să ceară reducerea prețului la gaz

Ceban susține că devierile financiare ale companiei încă nu au fost recuperate. La sfârșitul anului 2022, pierderile operatorilor de distribuție a gazelor naturale din activități operaționale se ridicau la 525 de milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Știri.md amintește că, potrivit membrului Consiliului de administrație de la Energocom Alexandru Slusari, tariful la gaz pentru consumatorii casnici urmează să se reducă până la 13 lei pentru un metru cub.

Totodată, anterior, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a menționat că tarifele la gaz ar putea fi revizuite înainte de a începe sezonul rece. Potrivit acestuia, Moldova a reușit să procure volume considerabile de gaz la prețuri avantajoase, care sunt stocate în Ucraina. De asemenea, oficialul menționează că prețul avantajos de achiziție creează premise de reducere a tarifului, însă decizia finală aparține ANRE.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării