3084
3
Moldovagaz explică de ce cumpără mașinile dezvăluite de Sandu
3084
3

După ce astăzi, prim-ministru Maia Sandu a declarat în cadrul ședinței Guvernului că întreprinderea Moldovagaz ar fi procurat mai multe automobile costul cărora ajunge la un milion și jumătate de euro, redacția TV8 l-a contactat pe secretarul Comisiei de achiziții al companiei, pentru a afla dacă au fost totuși procurate mașinile.

În acest sens, Iurie Rtiscev a spus că Moldovagaz intenționează să cumpere în leasing circa 30 de automobile de model Mitsubishi L200 și că în prezent, acestea încă nu au fost procurate, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Parcul de automobile este foarte vechi, iar mijloacele de transport trebuie înlocuite cu altele noi. Planificăm să cumpărăm în leasing circa 30 de autovehicule pentru ca fiecare din cele 12 întreprinderi afiliate companiei, să aibă în gestiunea sa două, trei mașini. Prețul unui automobil este de aproximativ 28 de mii de euro. Am dat preferință unei singure mărci de automobil, pentru ca acestea să fie mai ușor de reparat în caz de apar defecțiuni tehnice”, a declarat secretarului Comisiei de achiziții Moldovagaz.

Potrivit acestuia, achizițiile vor fi efectuate în conformitate cu planul de investiții al companiei, aprobat pentru acest an.  De asemenea, Iurie Rtiscev a declarat că în acest sens au fost deja alocați banii necesari. 

Responsabil de achiziționarea mijloacelor de transport va fi operatorul sistemului de distribuție de gaze, Chișinău-gaz. 

Ulterior, cele 12 întreprinderi, afiliate companiei „Moldovagaz”, vor semna contractele individual.

Amintim că azi, Maia Sandu a declarat că Moldovagaz cumpără mașini de teren într-o veselie. 

„Am aflat că s-au cumpărat Jeepuri și alte mașini într-o veselie. Înțeleg că suma achizițiilor a fost în aceste zile de 1 milion și jumătate de euro. Bănuiesc că foarte curând vor veni și vor ruga ca aceste cheltuieli să se includă în tarifele pe care le vor achita cetățenii. Vă rog să încetați”, a declarat Maia Sandu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter