main logo
2878

Moldovagaz: Datele de pe contoare vor putea fi citite de la distanță

Datele de pe contoarele de gaz vor putea fi citite de la distanță. S.A. „Moldovagaz” împreună cu operatorii rețelelor de distribuție de gaze implementează un proiect de instalare a echipamentului de citire și transmitere a indicilor contorului la distanță, numit radio modul.

Moldovagaz: Datele de pe contoare vor putea fi citite de la distanță

Introducerea noului sistem automatizat va reduce la minimum greșelile de citire a datelor contorului, iar consumatorii vor achita exact cât au consumat, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Controlorul nu se va mai deplasa lunar pentru citirea indicilor contorului, iar consumatorul nu își va mai face griji pentru transmiterea indicilor contorului, în cazul în care nu poate asigura accesul controlorului la locul de consum.

SA „Moldovagaz” deține un program pe termen lung de instalare a echipamentului de citire și transmitere a indicilor contorului la distanță pentru toate nodurile de evidență ale consumatorilor din Republica Moldova.

Implementarea programului începe în 2019 în municipiul Chișinău, în colaborare cu operatorul rețelei de distribuție gaze SRL ”Chișinău-gaz”.

În prezent sunt utilizate două modalități de citire a indicilor contorului: citirea directă de către operator la domiciliul consumatorului și citirea indirectă prezentată de consumator.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării