main logo
2719

Moldovagaz confirmă că prețul de achiziție a gazului în luna ianuarie s-a scumpit

Prețul de achiziție a gazelor naturale, furnizate de Gazprom către Moldovagaz, constituie, în luna ianuarie, 646 de dolari pentru o mie de metri cubi, reieșind din formula de calcul inclusă în contractul în vigoare.

Moldovagaz confirmă că prețul de achiziție a gazului s-a scumpitFoto: știri.md

Despre aceasta precizează Moldovagaz într-un comunicat remis presei, transmite Știri.md.

"Prețul de achiziție a gazelor naturale, furnizate de SAP „Gazprom” către SA „Moldovagaz”, a constituit, în luna ianuarie 2022, 646 USD pentru mia de metri cubi, reieșind din formula de calcul a acestuia, inclusă în contractul în vigoare. 

Majorarea acestuia în comparație cu prețurile din noiembrie și decembrie se datorează creșterii continue a cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și a costului coșului de produse petroliere, cu care este corelat prețul de achiziție a gazului. 

Totodată, SA „Moldovagaz” va depune toate eforturile pentru a achita în termenii stabiliți și integral livrările curente și astfel se va garanta neîntreruperea acestora", precizează Moldovagaz.

Reamintim că Republica Moldova a achitat companiei rusești Gazprom pentru luna noiembrie un preț de achiziție de 450 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Citește și: Începând cu 1 ianuarie curent R. Moldova achită mai mult pentru gaz

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării