main logo
412

Moldova va negocia extinderea unor proiecte și programe finanțate de SUA

Republica Moldova va negocia cu Statele Unite ale Americii extinderea programului de consolidare a instituţiilor statului de drept până la 30 martie 2020.

Moldova va negocia extinderea unor proiecte finanțate de SUA

Programul urma să fie realizat până la 30 septembrie 2018. Cabinetul de miniştri a aprobat în şedinţa de joi, 18 iulie iniţierea negocierilor şi semnarea celui de-al nouălea Amendament la Acordul de asistenţă dintre guvernele R. Moldova şi SUA, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Scopul extinderii termenului de realizare a Acordului este de a valorifica resursele financiare rămase ca urmare a implementării acestuia, în valoare de 121 mii de dolari SUA din circa 8,99 milioane, „care vor fi utilizate pentru evaluarea performanţei activităţilor în domeniul democraţiei şi guvernării”.

De asemenea, guvernul a decis să negocieze cu SUA extinderea până la 30 martie 2020 a proiectului de susţinere a autorităţilor publice locale în vederea valorificării resurselor financiare în sumă de 74 mii de dolari SUA rămase din 17,245 milioane de dolari care vor fi utilizate în același scop - „evaluarea performanţei activităţilor în domeniul democraţiei şi guvernării”.

Guvernul va iniția negocierile și asupra proiectului celui de-al optulea Amendament la Acordul de asistenţă dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creştere economică. 

Resursele financiare rămase ca urmare a implementării acestuia, respectiv 128 mii de dolari SUA din 43,14 milioane de dolari, urmează a fi utilizate pentru evaluarea Proiectului de competitivitate. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării