main logo
168

Moldova va face parte din componenţa Consiliului Executiv al UNICEF

De la 1 ianuarie 2020, Republica Moldova va face parte din componenţa Consiliului Executiv al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii - UNICEF.

Moldova va face parte din Consiliul Executiv al UNICEF

Decizia a fost luată la ultima şedinţă a Consiliului economic şi social al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, participarea la reuniunile Consiliului Executiv al UNICEF va fi asigurată de către Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă ONU (New York).

UNICEF este mandatat de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite să promoveze protecţia drepturilor copiilor, să contribuie la satisfacerea nevoilor de bază ale acestora şi să mărească posibilităţile copiilor de a-şi valorifica la maxim potenţialul.

Începând cu anul 1995, UNICEF depune eforturi pentru asigurarea respectării drepturilor copiilor şi femeilor din Moldova. 

În activitatea sa, UNICEF abordează problemele cu care se confruntă toţi copiii din ţară, cu scopul de a le îmbunătăţi sănătatea, educaţia, dezvoltarea şi protecţia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării