main logo
1577

Moldova și Ucraina reafirmă angajamentul comun pentru protecția mediului

Republica Moldova și Ucraina își confirmă solidaritatea și sprijinul reciproc în cadrul unei discuții productive despre relațiile bilaterale și temele de interes comun.

Moldova și Ucraina reafirmă angajamentul comun pentru protecția mediuluiFoto: Ministerul Mediului

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, împreună cu omologul său ucrainean, Ruslan Strelets, online, au discutat despre procesul de aderare la Uniunea Europeană, transmite Știri.md.

Ambele țări au subliniat importanța accelerării procedurilor de aprobare a planurilor de gestionare a bazinelor hidrografice, în conformitate cu directivele UE, pentru a facilita integrarea lor în cadrul UE.

În cadrul întâlnirii, s-a convenit asupra necesității pregătirii unui acord bilateral care va facilita consultările interguvernamentale, în procesul de evaluare a activităților planificate care ar avea impact transfrontalier și au subliniat importanța continuării dialogului constructiv și a consolidării cooperării între cele două țări. 

Referitor la colaborarea pe râul Prut, Moldova, Ucraina și România și-au reconfirmat angajamentul de a gestiona în comun această resursă vitală și de a îmbunătăți calitatea apei, prin crearea unui Grup de lucru trilateral.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării