main logo
766

Moldova și Ucraina au ajuns la un acord privind tranzitul de gaze rusești

Republica Moldova și Ucraina au ajuns la un acord privind tranzitul de gaze rusești.

Moldova și Ucraina au ajuns la un acord privind gazele ruseștiFoto: cotidianul.md

Astfel, astăzi, 27 decembrie, companiile de furnizare a gazelor naturale din Ucraina și țara noastră au semnat un acord privind asigurarea tranzitului de gaze către Moldova, transmite Știri.md.

"SRL „Operatorul Sistemului de Transport gaze al Ucrainei”, SRL „Moldovatransgaz” și SA „Moldovagaz” au semnat Acordul tripartit de operare pentru toate punctele de interconectare а sistemelor de transport a Republicii Moldova și Ucraina (Alexeevka, Grebeniky, Căuşeni, Ananyiv, Limanskoe), care va asigura livrările și tranzitul de gaze naturale începând cu 1 ianuarie 2020", se arată într-un comunicat emis presei.

De asemenea, părțile au semnat Contractele privind prestarea serviciilor de transport gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova și Ucrainei pentru consumatorii transfrontalieri a ambelor state, care vor intra în vigoare la 30 decembrie 2020, după aprobarea lor de către Consiliul de Observatori SA „Moldovagaz”.

Știri.md amintește că Rusia şi Ucraina au ajuns vineri la un nou acord pe cinci ani privind transportul gazelor naturale spre Europa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării