20 iul, 2019 13:28
413
0
Moldova și România ar putea să facă achiziții comune de medicamente
20 iul, 2019 13:28
413
0

Săptămâna viitoare reprezentanți ai autorităților Republicii Moldova vor merge la București, unde vor propune ca cele două state să facă achiziții comune de medicamente.

Declarația a fost făcută de prim-ministra Maia Sandu. Potrivit ei, acest lucru ar permite reducerea prețurilor la achiziții, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Atunci când achiziționezi mai puține medicamente pentru o piață mai mică, prețul automat este mai mare. Atunci când achiziționezi medicamente pentru o piață mai mare, atunci poți să negociezi prețuri mai mici. Încercăm să găsim mai multe posibilități, inclusiv prin eliminarea mafiei medicamentului”, a declarat șefa cabinetului de miniștri la emisiunea Puterea a patra de la N4.

Și ministra sănătății, Ala Nimerenco, a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că se lucrează în acest domeniu. 

„Avem două-trei săptămâni în care lucrăm foarte activ cu experți internaționali la trei momente esențiale: la prețuri, și anume: la coborârea prețurilor și căutarea posibilității de a coborî aceste prețuri; la înregistrarea medicamentelor și, de asemenea, cum am putea să procurăm prin alte metode de licitație, inclusiv internaționale, cu alte țări împreună care ar coborî aceste prețuri când cumpărăm…”, a afirmat ministra.

La 1 iulie directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Vladislav Zara, a fost demis de Guvern. În locul acestuia a fost numită Zinaida Bezverhnii care activează la Organizația Mondială a Sănătății.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter