main logo
1229

Moldova rămâne fără oameni! Numărul populației, în continuă scădere

Numărul populației din Republica Moldova este în continuă scădere începând cu anii ’90.

Moldova rămâne fără oameni! Numărul populației, în continuă scădere

Declarații în acest sens au fost făcute de Ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari în cadrul clubului de presă „8 Miliarde de Oameni pe Glob – care este situația în Republica Moldova?”, transmite Știri.md.

În context, Spatari a menționat că Ministerul Muncii și Protecției Sociale tinde să aplice politici care să motiveze familiile să aibă mai mulți copii.

De exemplu, în acest an, au fost implementat programul „Familia”, care presupune mai multe măsuri de susținere financiară a părinților, de asigurarea a participării echitabile a mamelor și a taților la creșterea copiilor și de echilibrare a vieții personale și a celei profesionale.

„Ministerul va continua să implementeze mai multe politici prietenoase familiilor cu copii mici, pentru a stimula rata natalității”, a menționat ministrul Marcel Spatari.

Concomitent, Ministerul Muncii și Protecției Sociale susține îmbătrânirea activă, în acest sens, fiind elaborat un program care propune mai multe soluții pentru persoanele în etate de a participa la viața socială.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării