main logo
441

Moldova preia practici poloneze în domeniul combaterii criminalității

Pe parcursul săptămânii curente, la Ketrzyn, Polonia, s-a desfășurat cel de-al doilea modul de instruire și schimb de experiențe între polițiștii de frontieră și omologii polonezi.

Moldova preia practici poloneze în domeniul combaterii criminalitățiiFoto: border.gov.md

Este un curs organizat în cadrul proiectului „Consolidarea potențialului instituțional al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova în domeniul combaterii criminalității transfrontaliere”, transmite Știri.md.

Astfel, opt angajați ai Poliției de Frontieră au avut oportunitatea de a cunoaște îndeaproape activitatea de control și supraveghere a frontierei poloneze și de a prelua bunele practici europene pe domeniul de referință.

Orele de curs au fost organizate atât la Centrul de pregătire a polițiștilor de frontieră din Ketrzyn al Gărzii de Frontieră a Republicii Polonia, cât și nemijlocit în subdiviziunile de frontieră. 

Gazdele au vorbit despre tehnicile de intervenții eficiente pe linia securității segmentului „verde” al frontierei de stat, în contextul prevenirii trecerilor neautorizate și combaterii infracțiunilor transfrontaliere, inclusiv au punctat măsurile întreprinse asupra persoanelor care au încălcat legislația frontalieră.

Totodată, au fost prezentate echipamentele din dotare cu informarea despre destinația fiecăreia în misiunile de serviciu. 

Amintim că primul modul al cursului a avut loc în Republica Moldova, unde cei opt polițiști de frontieră și-au fortificat cunoștințele în domeniul de activitate și s-au familiarizat cu procedurile de realizare a sarcinilor de către colegii polonezi privind protecția frontierei de stat între punctele de trecere.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării