main logo
523

Moldova, inclusă în premieră în clasamentul Global Fire Power

Republica Moldova a fost în acest an inclusă pentru prima dată în clasamentul „Global Fire Power”.

Moldova, inclusă în premieră în clasamentul Global Fire PowerMoldova, inclusă în premieră în clasamentul Global Fire Power

Țara noastră se clasează pe locul 103 din cele 137 de state examinate de autorii clasamentului. Moldova deține un rating de 1,8275 de unități, în timp ce scorul perfect este de zero unități, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Potrivit clasamentului, Moldova are un buget de 30 de milioane de dolari dedica apărării, adică peste 126 de milioane de lei.Efectivul militar al țării este de 65.100 persoane, dintre care 5.100 reprezintă personalul activ, iar 60 de mii sunt în rezervă.

De asemenea în clasament se indică că Forțele Militare ale Moldovei dețin trei aeronave dintre care, două sunt elicoptere. Totodată în posesia armatei se află 341 vehicule blindate de luptă și unsprezece proiectoare de rachete.

Clasamentul „Global Fire Power” utilizează peste 55 de criterii în baza cărora se determină putere militară a statului. Formula utilizată în clasamentul „Global Fire Power”, permite statelor mai mici și mai puțin avansate din punct de vedere tehnologic, să concureze cu cele mai mari, mai dezvoltate.

Primele în clasament sunt SUA, Rusia și China, iar ultimele sunt Liberia și Bhutan. În 2019, în baza de date Global Fire Power sunt incluse 137 de țări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării