main logo
613

Moldova a ocupat locul 65 printre 167 de țări în clasamentul sclaviei moderne

Republica Moldova a ocupat locul 65 printre 167 de ţări în clasamentul sclaviei moderne, publicat de Walk Free Foundation.

Sclavie modernă: Locul ocupat de Moldova în topul celor 167 de țăriSclavie modernă: Locul ocupat de Moldova dintre cele 167 de țări

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la datele acestei organizaţii, care realizează anual Indicele Global al Sclaviei (Global Slavery Index), în robie modernă trăiesc 22 mii de locuitori ai Moldovei sau 5,51 oameni la o mie de locuitori, transmite Știri.md

În acelaşi timp, reacţia guvernului moldovenesc la acest fenomen corespunde nivelului mediu printre ţările studiate.

Lider în acest clasament este Coreea de Nord, unde în sclavie se află 2,86 milioane de oameni sau fiecare al zecelea locuitor al ţării, adică 104,56 oameni la o mie de locuitori.

Ucraina se află pe locul 49 cu 286 mii de persoane (6,41), Rusia ocupă locul 64 cu 794 mii (5,51), iar România se situează pe locul 81 cu 86 mii (4,32).

Prin "sclavie modernă" autorii subînţeleg situaţiile de exploatare în care o persoană nu poate refuza sau fugi din cauza ameninţărilor, violenţei, constrângerii, abuzului de putere sau înşelăciunii. 

Există diferite forme de sclavie, inclusiv exploatarea sexuală, munca forţată, munca copiilor şi căsătoria forţată.

În general, în lume există peste 40 de milioane de persoane care se află în sclavie modernă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării