16 octombrie, 18:18
172
0
Moldova a informat OSCE privind detențiile ilegale din Transnistria
16 octombrie, 18:18
172
0

În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Permanent al OSCE, delegația Republicii Moldova a adus în atenția statelor membre ale Organizației degradarea situației vizând drepturile omului în regiunea transnistreană.

Foto: știri.md

Comunitatea internațională a fost informată referitor la multiple cazuri concrete vizând detenția ilegală a persoanelor, expulzări abuzive din localitățile de reședință, violarea dreptului la proprietate şi libera circulație a cetățenilor pe teritoriul țării, violarea dreptului la libertatea de expresie etc., transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Delegația Republicii Moldova a chemat comunitatea OSCE, în particular mediatorii şi observatorii în formatul 5+2, să-şi consolideze eforturile în scopul asigurării protecției drepturilor omului în regiunea transnistreană, aflată sub controlul structurilor de la Tiraspol.

Partenerii internaționali au exprimat îngrijorare față de situația drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, chemând Tiraspolul să respecte drepturile omului.

De asemenea, a fost făcut apel către Misiunea OSCE în Moldova să îşi intensifice eforturile în vederea asigurării libertății de circulație şi monitorizării mai viguroase a situației în Zona de Securitate.

Subiectul va rămâne în atenția delegațiilor partenere, inclusiv a Uniunii Europene, în cadrul reuniunilor următoare ale Consiliului Permanent al OSCE. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter