main logo
331

Moldova a coborât 10 poziții în clasamentul libertății presei

Republica Moldova ocupă locul 91 printre 180 de țări în clasamentul libertății presei în 2019, realizat de organizaţia „Reporteri fără frontiere”.

Moldova a coborât 10 poziții în clasamentul libertății preseiMoldova a coborât 10 poziții în clasamentul libertății presei

Comparativ cu anul trecut, Moldova a coborât zece poziţii, înregistrând un indice de 31.21 de puncte, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

În opinia experților organizației, „mass-media din Moldova este diversă, dar extrem de polarizată, ca și țara în sine, caracterizată de instabilitatea cronică și influența excesivă a oligarhilor săi. Linia editorială a principalelor instituții media se corelează îndeaproape cu interesele politice și de afaceri ale proprietarilor lor – o problemă care a fost deosebit de vizibilă în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2019. Independența și calitatea jurnalistică, precum și concentrarea proprietății mass-media sunt provocări majore. Întrucât mass-media se luptă una cu cealaltă într-un climat exacerbat de polarizarea societății, lipsa de independență a autorității de reglementare a radiodifuzării continuă să fie o sursă de îngrijorare”.

Clasamentul este condus anul acesta de Norvegia, urmată de Finlanda, Suedia, Olanda și Danemarca. La coadă se află Vietnam, China, Eritrea, Coreea de Nord și Turkmenistan. România ocupă locul 47, Ucraina – 102, iar Rusia – 149.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării