main logo
438

Mold-Street: 15 luni de licitații pentru un drum local

După 15 luni de licitații a fost selectată în sfârșit compania ce va realiza lucrările de îmbunătățire a unor segmente de drumuri locale în cadrul Coridorului 11.

Mold-Street: 15 luni de licitații pentru un drum localFoto: Mold-Street

E vorba de compania Nouconst SRL, care a făcut o ofertă de 63,35 milioane lei şi care a câştigat în faţa companiilor autohtone Irinda-Prim SRL, Dromas-Cons SRL şi Celu Pavalde din Letonia, transmite Știri.md cu referire la Mold-Street.

Potrivit datelor Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) contractul prevede lucrări de îmbunătățire a drumului de ocolire a satului Izbiste şi drumul Peresecina - Hîrtopul Mare - Ohrincea, iar termenul de executare este 18 luni.

Lungimea totală a drumului în cadrul acestui Contract este de 8,91 km, dintre care 4,31 km sunt în afara localități și 4,6 km - prin localități.

Chiril Gaburici, ministrul Economiei a atras iarăşi atenţia la necesitatea realizării la timp şi calitativ a lucrărilor. Motivul pentru care a durat atât de mult selectarea companiei câştigătoare nu au fost anunţate.

Menţionăm că banii pentru acest proiect provin din cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, finanțat de Banca Mondială.

Cât despre compania câştigătoare, Nouconst SRL, aceasta şi-a majorat anul trecut de 2,5 ori cifra de afaceri: de la 190 milioane lei în 2017, la 532 milioane lei în 2018, ca urmare a contractelor câştigate în cadrul programului Drumuri Bune pentru Moldova.

Amintim că încă în februarie 2018, ASD a lansat licitația şi susţinea că în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, aproximativ 76 kilometri de drumuri locale vor fi reabilitați într-o perioadă de 30 de luni, iar lucrările vor cuprinde lucrări de terasament, reabilitarea îmbrăcămintei rutiere/supralărgire, intersecții, drenaj, construcții auxiliare și măsuri de siguranță, aplicarea marcajului rutier, instalarea indicatoarelor rutiere și amenajarea trotuarelor.

De notat că Proiectul "Reabilitarea drumurilor locale" prevede că Banca Mondială urmează să aloce în următorii ani circa 80 milioane dolari. Proiectul prevede reabilitarea a 300 de kilometri de drumuri locale.

Lucrările de reparație a primelor patru coridoare urmau să înceapă încă anul 2017. Datele ASD arată că lucrări se fac doar la un singur coridor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării