main logo
618

Modul în care Termoelectrica stabilește tariful la încălzire, evaluat

Guvernul, ANRE-ul și organele de drept vor evalua activitatea Termoelectrica și modul în care este stabilit tariful pentru energia termică.

Modul în care Termoelectrica stabilește tariful la încălzire, evaluatFoto: știri.md

Asta după ce locuitorii capitalei au primit facturi cu prețuri majorate pentru încălzire, pentru luna ianuarie curent. Un demers în acest sens a fost făcut de fracțiunea PSRM în Parlament, a declarat deputatul socialist Vlad Batrîncea, astăzi în Parlament, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Potrivit parlamentarului, Guvernul, Agenția Națională pentru Reglementare Energetică și organele de drept urmează să evalueze felul în care au fost majorate prețurile pentru energia termică, dar și activitatea furnizorului per general. : „Nu putem fi mulțumiți de activitatea întreprinderii Termoelectrica. Nu putem înțelege explicația, deoarece în luna ianuarie, când timpul a fost foarte cald, facturile au atins un record maxim ca preț. Am făcut un demers către Guvern și la moment, acesta lucrează și evaluează activitatea întreprinderii, ca să înțelegem de ce acest lucru a avut loc. Nu considerăm justificate supraveniturile întreprinderii, aceasta are în gestiune un produs social, care se numește agent termic și nu este clar de ce obține supravenituri la finele anului 2018, 2019”, a precizat Batrîncea.

„Întreprinderea obține ca și venit banii pe care cetățenii îi plătesc sub formă de facturi la serviciile comunale și de fapt, a falimentat mai multe SEL-uri din mun. Chișinău, fapt ce trebuie analizat de către Guvern, ANRE și organele abilitate. Solicităm o evaluare amplă a politicii de tarifare a Termoelectrica și ce a făcut sau nu ANRE-ul ca organ național de reglementare. Aceste structuri trebuie să facă tot posibilul ca prețurile și tarifele la serviciile comunale să fie justificate și cât mai mici, reieșind din faptul că este un produs social”, a mai adăugat deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării