main logo
472

Modificările propuse la Codul serviciilor media, supuse consultărilor

Modificările propuse la Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova vor fi discutate în cadrul unor consultări publice organizate de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului.

Modificările propuse la Codul serviciilor media, supuse consultărilorFoto: Radio Chișinău

Evenimentul este anunțat pentru marți, 26 octombrie, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Cei care vor dori să participe fizic la ședință vor trebui să se înregistreze și să prezinte dovada vaccinării (schema completă) sau un test negativ la COVID-19. Evenimentul va fi transmis și în regim online.

Deputații majorității parlamentare au votat în primă lectură, pe 21 octombrie, proiectul care prevede revenirea Companiei publice „Teleradio-Moldova” sub control parlamentar, așa cum a fost până în anul 2019. 

Mandatul tuturor membrilor Consiliului de supraveghere și dezvoltare, al directorului general al Companiei „Teleradio-Moldova” și al directorilor generali adjuncți urmează să înceteze de drept la data intrării în vigoare a prezentei legi. 

Numirea directorului general al furnizorului public național de servicii media se va face de către Parlament, la propunerea Consiliului de Supraveghere.

Proiectul, care operează modificări la Codul serviciilor media audiovizuale, mai prevede revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului Audiovizualului.

Parlamentul va avea posibilitatea de a revoca din funcție membrii Consiliului Audiovizualului în cazul în care se constată că persoana a executat necorespunzător sau nu și-a respectat obligațiile. 

Respingerea de către Parlament a raportului anual de activitate al Consiliului atrage după sine demiterea de drept a membrilor săi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării