main logo
494

Modificări în legislația fiscală: SFS lansează o linie telefonică

Serviciul Fiscal de Stat a lansat, pe 1 noiembrie, o Linie telefonică la care, timp de o lună, gratuit, vor putea fi solicitate informații privind determinarea corectă a impozitului pe venit aferent veniturilor salariale, în contextul modificărilor în legislație care au intrat în vigoare la 1 octombrie anul curent.

Modificări în legislația fiscală: SFS lansează o linie telefonicăModificări în legislația fiscală: SFS lansează o linie telefonică

Serviciul va fi disponibil de luni până vineri, de la  08.00 până la 17.00, la numărul de telefon: (022) 823438, transmite Știri.md IPN.

Principalele modificări țin de introducerea cotei unice a impozitului pe venit, majorarea scutirilor personale și reducerea contribuției de asigurări sociale achitate de către angajatori.

Astfel, din 1 octombrie, este stabilită cota unică de impozitare de 12% pentru persoanele fizice, întreprinzătorii individuali și medicii de familie care exercită activitate profesională independentă, în locul celor două cote aplicate până la 1 octombrie, de 7 % și 18 %. Scutirea personală de majorează de la 11 280 la 24 000 de lei. Iar contribuția de asigurări sociale achitată de către angajatorii din sectorul privat, instituțiile de învățământ superior și instituțiile medico-sanitare se reduce de la 23% până la 18%.

Noua bază se va aplica la impozitarea veniturilor persoanelor juridice pentru întregul an 2018, iar a persoanelor fizice începând cu 1 octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării