main logo
9571

Moartea celor 3 tineri. Poliția: Ucigaș tăcut sau substanță misterioasă

Cei trei tineri decedați noaptea trecută s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon sau cu o substanță neidentificată încă la moment.

Moartea celor 3 tineri. Poliția: Ucigaș tăcut sau substanță misterioasăFoto: știri.md

Ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu, a declarat că Poliția are două versiuni, și anume ucigașul tăcut (monoxidul de carbon) sau o substanță necunoscută la moment, transmite Știri.md.

De precizat că recent în locuință a fost reparat cazanul, iar moartea ar fi putut fi cauzată de un defect al acestuia.

Surse Știri.md au declarat că cei trei tineri au consumat diverse băuturi alcoolice, aceștia fiind găsiți inconștienți, iar masa era plină de băuturi spirtoase și mâncare.

Tinerii au fost găsiți morți de un vecin, care a și chemat toate serviciile abilitate.

Monoxidul de carbon este un gaz care se produce când arderea este incompletă, indiferent că ea are loc într-un motor de automobil sau în instalaţiile de încălzire care funcţionează cu cărbune sau cu alţi combustibili fosili, mai ales gaz metan. Gazul este incolor, inodor şi insipid. 

Toxicitatea monoxidului de carbon constă în faptul că el este absorbit de globulele roşii din sânge în locul oxigenului. Intoxicarea cu monoxid de carbon începe să se facă simţită pe măsură ce organismul ajunge să nu mai aibă oxigen. 

Expunerea la mici cantităţi de monoxid de carbon pe o anumită perioadă poate provoca leziuni cerebrale permanente. 

Printre simptome putem aminti dureri de cap, somnolenţă, moleşeală, ameţeli, greaţă şi leşin — în cazurile grave, puls slab, comă şi insuficienţă respiratorie. 

Dacă o persoană se intoxică brusc cu monoxid de carbon, este absolut necesar să i se administreze imediat oxigen şi să fie ajutată să respire, altfel se asfixiază — nu ajunge suficient oxigen la creier — şi moare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării