main logo
5541

Mitropolitul Vladimir îndeamnă cetățenii să participe la recensământul populației

Mitropolitul Vladimir al Chişinăului şi al întregii R. Moldova a îndemnat credincioşii să participe activ la recensământul populaţiei şi al locuinţelor din perioada 8 aprilie - 7 iulie.

Mitropolitul Vladimir îndeamnă cetățenii să participe la recensământImagine simbol

Într-o adresare "către fraţii şi surorile în Hristos", el a spus că recensământul este "o ocazie unică de a contribui la modelarea viitorului colectiv", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

"Este un act de responsabilitate civică şi morală care ne permite să furnizăm informaţiile necesare pentru planificarea şi dezvoltarea societăţii", a făcut el apel.

De asemenea, el a cerut autorităţilor "să acorde atenţie numărătorilor de recensământ, asigurându-se că aceştia au suficiente resurse şi acces pentru a îndeplini cu succes această sarcină importantă".

Recensământul precedent al populaţiei şi locuinţelor a avut loc în Moldova în 2014. Acesta a acoperit 91 la sută din populaţie. Potrivit datelor recensământului, în Moldova sunt înregistrate 2.804.801 persoane, dintre care aproximativ 2,6 milioane sunt cu reşedinţa permanentă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării