main logo
2085

Mitropolitul Vladimir, către Ion Ceban: Creștinii respectă restricțiile

Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove a adresat o scrisoare către autoritățile municipiului Chișinău privind desfășurarea Paștilor Blajinilor în cimitire.

Mitropolitul Vladimir, către Ion Ceban: Creștinii respectă restricțiileColaj: știri.md

Mitropolitul s-a adresat edilului Capitalei, Ion Ceban, cu rugămintea de a permite desfășurarea Paștilor Blagini în cimitire, transmite Știri.md.

Acesta a argumentat prin faptul că credincioșii mereu au respectat normele prevăzute de autorități și s-au conformat restricțiilor.

„Deja al doilea an consecutiv credincioșii nu se bucură de acest praznic pentru pomenirea adormiților.

Numeroși credincioși au decedat în ultimul an și apropiații au posibilitatea de a săvârși rugăciuni de pomenire de obște.

Numărul persoanelor contaminate cu COVID-19 este într-o constantă și evidentă descreștere.

Majoritatea creștinilor s-au conformat și respectă prevederile impuse de autorități privind prevenirea și răspândirea virusului de tip nou.

Ceremoniile religioase se desfășoară în aer liber, iar mormintele sunt poziționate la distanță mai mare de 1.5 – 2 metri.

O bună parte dintre creștini au plecat la cimitirele din alte zone, iar autoritățile bisericești îndeamnă să meargă în grupuri restrânse și să se abțină de la mese de pomenire în locurile publice.

Unele Comisiei pentru situații excepționale din alte regiuni ale Republicii deja și-au revăzut deciziile, permițând credincioșilor să viziteze cimitirele în zilele de 9 și 10 mai. 

Vă asigurăm de toată deschiderea și colaborare în vederea bunei desfășurării a celei mai importante zile de pomenire a celor răposați pe meleagurile noastre”, se mai arată în scrisoarea Mitropolitului.

Sursa foto: mitropolia.md

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării