main logo
548

Mitropolitul Vladimir a sfințit aluatul și alte ingrediente pentru cozonaci

Brutarii din țară au dat start pregătirilor pentru Paști. Conform tradiției, mitropolitul Vladimir a mers astăzi la cel mai mare combinat de panificație din țară, unde a sfințit o mie de cozonaci, copți dimineața devreme.

Mitropolitul Vladimir a sfințit aluatul și ingredientele pentru cozonaciMitropolitul Vladimir a sfințit aluatul și alte ingrediente pentru cozonaci

Muncitorii fabricii lucrează chiar și peste program pentru a reuși până la marea sărbătoare, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Împreună cu un sobor de preoți, mitropolitul a ajuns fără întârziere la combinatul de panificație și acesta a fost întâmpinat cu pâine și sare.

În sala de producere, mitropolitul era așteptat de sute de angajați ai combinatului. După ce a fost îmbrăcat în haine speciale, acesta s-a rugat pentru sănătatea celor prezenți. Mai apoi, mitropolitul a binecuvântat aluatul, ingredientele, cozonacii care erau deja copți și presa.

Diana Popa, reporter: „Toți cei o mie de cozonaci din jurul meu au fost fabricați timp de o singură oră. Pentru ca aceștia să ajungă pe masa fiecărui creștin, angajații lucrează chiar și peste program. Speră să reușească, mai ales după binecuvântarea mitropolitului”.

ÎPS Vladimir, Mtropolitul Moldovei: „Sper că prin rugăciunile noastre comune bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat și ne binecuvântează în continuare să facem aceste fapte bune”.

După ce ritualul religios a luat sfârșit, angajații au primit calendare de perete și cărți de rugăciuni. Oamenii s-au îmbulzit să ia câte un suvenir, însă nu toți au reușit.

La rândul său, mitropolitul nu a plecat cu mâinile goale; acesta a fost răsplătit cu un tort, decorat special pentru această zi; cozonaci și un vin pastoral.

Produsele binecuvântate de Mitropolit vor avea o inscripție specială pe ambalaj. În acest an, angajații combinatului de panificație intenționează să coacă 170 de tone de produse pascale, iar două acestea vor fi lansate în premieră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării