404
0
Mitropolitul Vladimir a ajuns la Ierusalim pentru a aduce Sfânta Lumină
404
0

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a ajuns astăzi, 26 aprilie, la Ierusalim pentru a aduce Lumina Sfântă în Republica Moldova în noaptea învierii.

Ierarhul a fost primit de către Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Mitropolitul a fost însoțit de către Prot .mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei și un grup de preoți și mireni din țara noastră.

Reamintim, că la Ierusalim se află o delegație a Bisericii Ortodoxe din Moldova care va aduce Lumina Sfântă pentru a fi distribuită în bisericile din țară. Delegația condusă de ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir va sosi pe Aeroportul Internațional Chișinău în jurul orei 18.30.

De la Aeroport, Sfânta Lumină va fi adusă, în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chișinău. Acesta va fi împărțită, ierarhilor, preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în întreagă republică.

De secole, Lumină Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter