main logo
548

Mitropolia va organiza un marș al tăcerii dedicat familiei tradiționale

Mitropolia cheamă, din nou, oamenii în stradă la un marș dedicat familiei tradiționale. Evenimentul urmează să aibă loc în sâmbăta de 18 mai, în Chișinău.

Mitropolia va organiza un marș al tăcerii dedicat familiei tradiționale

„Un marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Suntem convinși că anume familia tradițională oglindește învățătura de credință ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam”, se arată într-un comunicat emis de Mitropolia Moldovei.

„Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricând să demonstrăm că suntem uniți în jurul unei idei edificatoare, că ne pasă de prezentul și de viitorul nostru și că nu am uitat de trecut”, se mai menționează în comunicat.

Oamenii sunt chemați de dimineață în fașa Mănăstirii Ciuflea. Acolo urmează să aibă loc „o procesiune pașnică a rugăciunii, a dragostei creștinești și a nădejdii întru Domnul, ca să demonstrăm astfel că putem și vrem să ne apărăm cele mai sfinte valori ale noastre, pe care avem datoria să le păstrăm și să le transmitem nealterate generațiilor în devenire”. Punctul final va fi la monumentul lui Ștefan cel Mare.

În toamna anului 2018, la Chișinău, a avut loc un congres al familiei, organizat la inițiativa președintelui Igor Dodon. Atunci, asociația Promo-LEX a venit cu un manifest, insistând pe ideea că familia creează tradiții și nu tradiția creează familii.

Anul trecut, marșul familiei tradiționale, organizat de Mitropolie, a avut loc pe 12 mai. De la eveniment nu au lipsit Igor Dodon și socialistul Ion Ceban, care era pe atunci candidat la șefia Primăriei Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării