main logo
1229

Mitropolia Moldovei vine cu precizări privind cazul preotului Melinte

Mitropolia Moldovei vine cu precizări în cazul preotului Maxim Melinte, parohul Bisericii "Acoperământul Maicii Domnului" din satul Ghidighici.

Mitropolia Moldovei vine cu precizări privind cazul preotului Melinte

Potrivit secretarului Mitropoliei, pentru a reveni la altar, părintele trebuie să se pocăiască public de cele săvârşite. Vadim Cheibaş a declarat că Maxim Melinte rămâne preot însă nu va avea dreptul să oficieze slujbe şi să poarte crucea pectorală, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Acesta a mai menţionat că parohul nu este la prima sa abatere. Potrivit lui, ultima picătură a fost acceptul lui Melinte de a primi un premiu din partea comunităţii LGBT.

"Toate acestea nu sunt altceva decât acceptul şi promovarea imaginii şi valorilor pretinse, non valori în sensul nostru ale acestei organizaţii. El a fost preîntâmpinat, pentru multitudinea acţiunilor şi manifestărilor întreprinse", a menţionat Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei Moldovei.

Acţiunile preotului din Ghidighici au fost condamnate şi de părintele Savatie Baştovoi.

Pe pagina sa de Facebook, acesta a declarat că suspendarea din funcţie a lui Maxim Melinte era o decizie previzibilă, pentru că, prin acceptul de a primi distincţia din partea comunităţii LGBT ar fi încălcat regulile canonice. 

Mai mulţi susţinători ai preotului Maxim Melinte au semnat o petiţie prin care cer ca parohul să fie restabilit în funcţie. 

Ei intenţionează să organizeze sâmbătă un protest în faţa Catedralei Mitropolitane. Până la o decizie finală în acest caz, slujbele în biserica din Ghidighici vor fi oficiate de clericul și diaconul Vasile Manica.

Preotul Maxim Melinte a refuzat să comenteze deocamdată decizia luată Mitropoliei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării