main logo
5982

Mitropolia Moldovei neagă că Moscova a cerut preoților să se roage pentru Rusia

Mitropolia Moldovei neagă că Patriarhiei Moscovei i-a cerut ca preoții din Moldova să se roage pentru victoria Federației Ruse în războiul declanșat mai bine de doi ani în urmă în țara vecină, Ucraina.

Mitropolia Moldovei: Moscova nu cere preoților să se roage pentru RusiaImagine simbol

Biserica Ortodoxă din Moldova (BOM) „dezaprobă” și „respinge” informațiile apărute în presă, referitor la o presupusă cerere în acest sens a patriarhului Kirill către mitropolitul Vladimir, și le califică drept o „provocare”. Mitropolia precizează că este independentă și autonomă și că nu este supusă „directivelor externe din partea unor factori de decizie”, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

„Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove dezaprobă și respinge informațiile apărute în presă referitoare la presupusa cerere a Patriarhiei Moscovei de a se ruga pentru victoria Rusiei în actuala confruntare militară din Ucraina. Mitropolia Moldovei dorește să clarifice că nu a primit nicio solicitare oficială din partea Patriarhiei Moscovei la acest subiect”, anunță Mitropolia într-un comunicat oficial emis pe 2 aprilie.

În contextul „provocărilor”, Mitropolia Moldovei a îndemnat clerul și credincioșii să continue „călătoria duhovnicească a Postului Mare”, rugându-se cu smerenie „pentru pacea lumii, în conformitate cu tradiția și învățătura Bisericii Ortodoxe”: „Să ne rugăm cu toții pentru o bună înțelegere între popoare, fiind în profundă rugăciune alături de cei suferinzi”.

Știri.md amintește că pe 1 aprilie au apărut informații precum că în Postul Mare, Patriarhia Moscovei le cere tuturor preoților aflați în subordine, inclusiv celor care încă fac parte din Mitropolia Moldovei, să se roage pentru „sfânta Rusie”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării