main logo
544

Mitropolia Moldovei amână desfășurarea Pelerinajului Tinerilor

Tradiționalul Pelerinaj al Tinerilor, ediția a XIV-a, organizat anual în preajma praznicului Înălțării Sfintei Cruci, în acest an se amână, anunță Mitropolia Moldovei.

Mitropolia Moldovei amână desfășurarea Pelerinajului Tinerilor

Amânarea are loc după ce în ultimele zile au fost emise noi restricții ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, transmite Știri.md.

„Organizatorii pelerinajului își propun desfășurarea acestui Drum al Crucii în cea de-a treia Duminică a Postului Mare (a Sfintei Cruci) din primăvara anului 2022.

Tinerii de bună credință sunt îndemnați să înalțe sfinte rugăciuni către această sărbătoare împărătească în parohiile de care aparțin”, se arată în mesajul Mitropoliei.

Știri.md amintește că deși în Republica Moldova este declarată stare de urgență în sănătate publică, Mitropolia Moldovei a lansat o invitație către tineri să participe la un pelerinaj de 16 kilometri, spre Mănăstirea Sireți.

R. Moldova se află sub stare de urgenţă în sănătate publică până pe 30 octombrie.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit un set de reguli pentru desfășurarea activității cultelor religioase, printre restricții se regăsește și interzicerea de a săruta obiectele de cult și evitarea organizării pelerinajelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării