main logo
2772

Mită în bani și produse de patiserie: Trei funcționari ANSA, cercetați

Trei angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Soroca sunt cercetați pentru corupere pasivă. Aceștia sunt bănuiți că ar fi primit plăți ilegale de la un agent economic pentru a nu documenta încălcările identificate în procesul de producere și comercializare a produselor alimentare.

Mită în bani și produse de patiserie: Trei funcționari ANSA, cercetațiFoto: cna.md

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), este vorba despre mai multe episoade în care angajații ar fi pretins și acceptat bani de la același agent economic, transmite Știri.md.

Spre exemplu, în timpul unor inspecții efectuate într-un magazin din raionul Soroca, bănuiții ar fi cerut 4.000 de lei pentru a nu documenta încălcările privind producerea și comercializarea produselor alimentare în lipsa autorizației sanitar-veterinare.

„De asemenea, persoanele publice ar fi pretins bunuri ce nu li se cuvin sub forma produselor de patiserie în asortiment, în afara controalelor. Într-un alt episod, aceștia ar fi solicitat 5.000 de lei, însă ar fi acceptat și primit 4.000 de lei, iar în contul diferenței de 1.000 de lei ar fi primit produse alimentare”, comunică CNA.

În urma perchezițiilor efectuate la birourile, domiciliile și automobilele bănuiților au fost ridicate mijloace bănești și probe concludente pentru urmărirea penală.

Bănuiții sunt cercetați în stare de libertate.

Actualmente, CNA desfășoară acțiuni pentru a stabili dacă și alte persoane sunt implicate.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării